Manieren om je riem te dragen

Een riem voor dames wordt vaak gezien als de blikvanger voor je heupen, daarnaast is het natuurlijk belangrijk omdat het je broek ophaal en niet laat afzakken. Maar riemen en ceinturen zijn er tegenwoordig in verschillende soorten en maten en zijn daarnaast de perfecte mode accessoires om je outfit mee af te maken.

De tailleceintuur

Allereerst de tailleceintuur, hiervoor heb je een smalle dames riem van leer nodig. Een smalle ceintuur zorgt ervoor dat er op een subtiele manier nadruk wordt gelegd op je taille en voor een vrouwelijke detail. Draag deze riem met een dunne vest of op een jurkje, en kies hierbij voor eentje met een andere kleur dan je kledingstuk om wat meer aandacht te vestigen op je riem.

De broekriem

Bij een broekriem kies je een wat bredere leren riem of ceintuur met een stoere uitstraling. Deze riem kan je door de lussen van je jeans halen welke de optische illusie heeft dat je bovenlichaam langer lijkt dan het daadwerkelijk is. Kies hierbij een riem uit die dezelfde kleur heeft als je bovenkleding wat hiermee een chique uitstraling geeft.

De tailleriem

Bij de tailleriem kies je voor een water bredere elastische riem die voor een taille zorgt. Vooral dames met een recht of curvy figure zouden deze optie moeten grijpen. Curvey dames benadrukken hiermee namelijk het smalste punt van hun lichaam en dames met een recht figuur juist een vrouwelijke taille.

De heupriem

De heupriem is ideale accessoire voor in de lente en de zomer, het legt namelijk het accent op de heupen. Bij jurkjes met een verlaagde taille of tops met brede banden op de heupen kan deze brede heupriem erg mooi bij passen. Ook voor dames die geen brede heup hebben kan door middel van deze riem een optische illusie worden gecreëerd waarmee het lijkt alsof ze een bredere heup hebben.

Zoek jij ook nog een leuke damesriem? Kijk dan eens op de website van Lederwarenwebshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *