Moeite met grote maat kinderschoenen kopen

Voor de meeste moeders is het niet zo’n issue om schoenen voor hun kinderen te kopen; één bezoekje aan een specialistische kinderschoenenwinkel volstaat vaak al. Maar wat als je kind wel zéér speciale wensen (lees: eisen) heeft? Dergelijk gedrag komt relatief vaakvoor bij kinderen die gediagnosticeerd zijn binnen het autistisch spectrum.

Kind als ‘lastige klant’

Sommige kinderen binnen het autistisch spectrum vertonen overgevoeligheid op de voeten. Zo zijn er kinderen die absoluut geen naden in sokken kunnen verdragen. Ouders draaien de sokken daarom vaak binnenstebuiten, wat soms helpt, maar er zijn ook ouders die binnen speciale webwinkels naadloze sokken bestellen voor hun kinderen.

Wanneer onze zoon maar enigszins een naadje voelt, of stukjes opdruk, dan trekt hij oververhit de sokken weer uit; hij staat er dan op om zonder sokken zijn schoenen te dragen. Daarnaast kan hij, na het aflopen van de zomer, géén afstand doen van zijn sandalen. Bij voorkeur worden de sandalen tot ver in november (met sokken, dat dan weer wel) gedragen. Als ouders zijn wij genoodzaakt dit een halt toe te roepen, maar hij geeft zich niet zonder slag of stoot gewonnen (het weggooien van de sandalen vormt soms de enige oplossing, maar het vergt een subtiele aanpak).

Schoenen voor de grote kindervoet

Het kopen van kinderschoenen kan eveneens een zeer tijdrovende, inspannende uitdaging en bezigheid vormen. Niks kinderschoenenwinkel voor onze zoon. Op dit moment wil hij alleen nog maar op sportschoenen lopen met een dunne zool én voorzien van klitband. Op zich niet zo’n punt zou je denken, maar de meeste kinderschoenen eindigen bij maat 39.

Onze zoon heeft inmiddels maat 41. Uiteindelijk komen wij uit bij sportkledingwinkels en webshops, zoals https://www.2trendy.nl/shop/frontpage.html voor volwassenen. Hier bestelden wij ‘de perfecte schoen’ en namen er direct nog een zelfde exemplaar in een grotere maat bij. Leermomentje: wanneer schoenen kopen uitermate lastig is voor je kind en je hebt eenmaal de “perfecte schoen” gevonden; bestel dan nóg set. Je kind is gewend aan de schoen en accepteert gemakkelijker het extra paar. Daarnaast hoef je niet opnieuw na één seizoen alles uit de kast te trekken om goede schoenen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *