Steunkousen online kopen – dat loopt veel beter

De tijden van het stoffige imago van steunkousen zijn niet meer. Niet alleen ouderen hebben ze nodig, dat is medisch klip en klaar geworden . Steunkousen doen hun goede werk niet alleen bij mensen op leeftijd maar ook bij jongeren en volwassenen. Het zijn beproefde hulpmiddelen die spataderen te lijf gaan en oedeem (vochtophoping) bestrijden. Mensen die de zorg kennen, herinneren zich het gesjor aan de steunkousen (eigenlijk vleeskleurige panty’s). Vaak een onmogelijkheid om die een beetje secuur om voet en vooral onderbeen te stropen. Ga je steunkousen online kopen, dan ervaar je dat er veel is veranderd aan de steunkous. Er zijn behoorlijk wat modieuze kwaliteitssteunkousen bijgekomen.

Steunkousen online kopen – zonder de dokter aan te spreken

Steunkousen zijn vaak therapeutische kousen. Als je steunkousen online bestelt, dan kun je meteen advies vragen, een handige hulp om exact jouw kousen aan huis te laten bezorgen. Steunkousen helpen bij vermoeide of onrustige benen. Of bij een zeurend gevoel in de benen. Vooral mensen die veel voor hun werk staan maken dit soort ongemakken mee; denk aan verplegers of schoonmakers. Steunkousen zijn ook zeer van nut wanneer je langer op reis gaat, met de trein of het vliegtuig. Een beetje extras hulp van steun- of compressiekousen is echt mooi meegenomen, dan.

Als de nacht valt, gaan ook de steunkousen uit

De huisarts kan je met klem steunkousen adviseren. Het gaat dan om medische steunkousen. Die zijn vervaardigd van een wat grover type garen. Dat garen leidt met een bijzondere breitechniek tot sterke kousen. Met die techniek blijft de druk (de compressie) veel langer goed. De kousen kunnen gemiddeld zes maanden mee en zijn onderverdeeld in diverse compressieklassen. Medische steunkousen gaan ’s avonds echt uit want hebben ’s nachts geen enkele functie. De druk op je benen vermindert al automatisch zodra je benen gelijk aan je lichaam liggen.

Ook handig bij het sporten

Welk verband bestaat er tussen steunkousen en sport? Nogal wat sporters merken dat ze soms problemen hebben met enkels of knie. Compressiekousen voor sporters kunnen dan goede diensten verlenen. Topmerken zoals Herzog compressiekousen zijn dan een aangename hulp. Of je nu op de fiets zit, een wandeling uitstippelt of lekker beweegt, compressiekousen stimuleren jouw bloeddoorstroming adequaat. Waardoor jij je meer kunt focussen en je merkt dat je energielevel een stuk omhooggaat.

Verplicht of naar eigen keuze steunkousen online kopen

Online vind je klasse 1 (lichte compressie) steunkousen of klasse 2 (steviger compressie). De bejaarde vleeskleurige steunkousen zijn nog zelden te zien.  Dat wat je nu kunt aanschaffen, zijn steunkousen in moderne, soms zelfs modieuze ontwerpen. Restless legs, spataderen en reizigerstrombone verminder je met vrolijke kousen en steunsokken die bij jouw lifestyle horen. Ook in de sandalentijd kun je je benen sterk maken met steunkousen en toch je tenen lekker bloot houden. Je koopt in dat geval steunkousen zonder voet. Kousen kun je dus via de dokter nodig hebben. Of gewoon zelf steunkousen online kopen om je benen er weer bovenop te helpen tijdens sportieve middagjes. Of door gewoon een dagje op stap te gaan.

Overtuigd? Bezoek direct www.podobrace.nl voor het complete aanbod!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *