Verschil tussen inlegzolen of orthopedische schoenen

Als je voetpijn of ongemak hebt gehad of als de diagnose is gesteld dat je een ziekte hebt die je voeten in gevaar brengt, heb je zeker gehoord van orthesen en orthopedische schoenen. Je vraagt ​​je misschien af ​​wat het verschil is. Sommige schoenen zijn gemakkelijk verkrijgbaar op www.heuvel-schoentechniek.nl, maar je hebt zeker vragen als: Wat is het beste voor mijn voetproblemen? Waar moet ik schoenen zoeken die aan mijn behoeften voldoen? In dit artikel leer je de antwoorden op deze vragen en begrijp je deze vragen beter, zodat je de beste keuzes voor je voeten kunt maken.

Wat is een orthopedische inlegzool en wat zijn de voordelen?

Een orthese inlegzool is een schoen onderdeel dat wordt gebruikt om verschillende voetproblemen te behandelen. Aangepaste voetorthesen en vrij verkrijgbare inlegzolen zijn de twee belangrijkste soorten inlegzolen. Een op maat gemaakte voet orthese is een medisch hulpmiddel dat is gemaakt van een driedimensionale mal van iemands voet. Als gevolg hiervan is het uniek voor de voet van elk individu en gepersonaliseerd om aan hun exacte eisen te voldoen. Deze producten worden aanbevolen door een arts of een voetspecialist, zoals een geregistreerd podoloog of een podotherapeut. Ze zullen specifieke dingen voorschrijven op basis van het lichamelijk onderzoek van de arts. Fasciitis plantaris, pijnlijke eelt en likdoorns, scheenbeen spalken, tendinitis, diabetische voeten en zweren kunnen worden behandeld met aangepaste voetorthesen. Ze zijn ontworpen om de functie te vergroten door de voet mechanisch te controleren, te ondersteunen, te herverdelen en te balanceren. Het zijn ook hoogwaardige materialen en moeten bij correct gebruik minstens twee jaar meegaan.

Wat is een orthopedische schoen en wat zijn de voordelen?

Een orthopedische schoen is er een die eigenschappen heeft die een gewone schoen niet zou hebben. Deze schoenen zijn ontworpen om voetafwijkingen of -misvormingen op te vangen, de biomechanische voetfunctie te verbeteren en aangepaste voetorthesen effectiever te maken. Eeltknobbels, hamertenen, hielspoor, plantaire fasciitis, diabetes, artritis, platvoeten, gezwollen voeten veroorzaakt door veneuze insufficiëntie/lymfoedeem, of personen die herstellen van een voetoperatie, moeten orthopedische schoenen dragen. Dit type schoeisel heeft elementen die een typische schoen niet zou hebben.

Hoe je een orthopedische binnenzool kiest op basis van je levensstijl

De mensen van nu leven in een tijd waarin steunzolen in verschillende vormen en maten beschikbaar zijn voor verschillende levensstijlen en schoeisel. Voor atleten moet het voldoende schokabsorptie hebben, demping als het schoeisel dit toelaat, een semi-stijve tot semi-flexibele schaal, afhankelijk van de tolerantie van het individu, en een bovenlaag (het materiaal dat in direct contact komt met de voet) dat een lage wrijving heeft en ademend is. Orthesen voor schoenen, een klein en smal product dat in een schoen met een lager volume past, is geschikt voor mensen die met pensioen zijn. Ze hebben hoge dempingseigenschappen, vooral bij de bal en hiel van de voet, volledige lengte, ondersteunend en een semi-flexibele tot een flexibele schaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *