Wasbare luiers kopen doe je zo

Wasbare luiers kopen? Dat is best verstandig. Er spreekt namelijk veel in het voordeel van deze luier afgezet tegen de concurrent in de vorm van de wegwerpluier.

Wasbare luiers kopen doe je tegenwoordig in de vorm van luiers met een motiefje of in een bepaalde kleur. Wat dat betreft zijn het nog zeer hippe luiers ook.

De talloze voordelen van wasbare luiers kopen

Er spreekt veel in het voordeel van de wasbare luiers. Wasbare luiers kopen betekent bijvoorbeeld dat je laat zien dat jij iemand bent die aan het milieu denkt. De wasbare versie is veel milieuvriendelijker namelijk. Zo is de uitstoot van CO2 veel minder, omdat er aanzienlijk minder afval is wanneer je kiest voor de wasbare luier. Dat maakt dat sprake is van tussen de 1,5 en 2,5 minder uitstoot vergeleken met de luiers die je na gebruikt in de container deponeert.

Voor wegwerpluiers is tenminste 67 liter ruwe olie nodig

Verder is het een gegeven dat er zeven keer meer grond nodig is voor wegwerpluiers, dit om de grondstoffen voor de luiers te produceren. Berekend is verder dat er voor wegwerpluiers liefst 67 liter olie noodzakelijk is voor de productie van plastic. Ook dat is bij de wasbare luier niet het geval. Alleen dat al zou reden kunnen zijn wasbare luiers te kopen. Nog iets; de billetjes van jouw zoon of dochter hebben wanneer wasbare luiers kopen aan de orde is beduidend minder te lijden. Er is veel minder sprake van huiduitslag, zeker omdat er bij luiers van katoen, hennep en bamboe geen chemische middelen gebruikt worden. En dat merk je ook.

De kans op spuitluiers wordt aanzienlijk verkleind

Wasbare luiers kopen betekent eveneens dat je de kans op spuitluiers aanzienlijk reduceert. Wasbare luiers hebben elastieken de bakken dat sprake is van een veel betere aansluiting. De kans op spuitluiers wordt zo minder en dat maakt dat jij jouw zoon of dochter veel minder vaak hoeft te verschonen. Verder is het zo dat wasbare luiers kopen betekent dat je belang hebt aan de ontwikkeling van de heupen van jouw kind. Dit door de bredere stand van zowel de heupen en de benen met een wasbare luier, worden deze lichaamsdelen veel beter ontwikkeld.

Op den duur zijn wasbare luiers veel goedkoper dan wegwerpluiers

Met een wasbare luier is jouw kind ook eerder zindelijk. Ze zijn zich namelijk eerder bewust van een natte luier. Gemiddeld genomen is een kind met een wasbare luier liefst een half jaar eerder zindelijk. Verder is de wasbare luier kopen op den duur ook veel goedkoper dan wanneer je kiest voor wegwerpluiers. En zo ze je maar, het aanschaffen van wasbare luiers levert nogal wat voordelen op. En dat niet alleen voor jezelf, maar dus zeker ook voor het milieu bijvoorbeeld. En zo vies en vuil is het werken met wasbare luiers ook niet tegenwoordig!. Ten opzichte van de wasbare luier van jaren geleden heeft de luier zich namelijk sterk ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *