Zeeuwse knop sieraden kopen

Een van de originele dingen uit Zeeland zijn de Zeeuwse knopen. Ze werden vroeger gedragen door Zeeuwen op bijvoorbeeld hun jas. Maar ook tegenwoordig kun je nog sieraden kopen met Zeeuwse knopen. Vandaag gaan we het hebben over wat de Zeeuwse knop precies is, hoe het in een sieraad gemaakt kan worden – en wat een goede plek is als je Zeeuwse knop sieraden wilt kopen.

Wat is een Zeeuwse knop?

De Zeeuwse knop is een ontwerp dat is opgebouwd met prachtige details. Een grote bol bevindt zich in het midden en wordt omringd door kleiner bolletjes en het draadwerk dat eromheen ligt maakt het ontwerp af. De vorm is gebaseerd op een mooie bloem die de Astranti heet. Maar de standaard benaming hiervan is Zeeuws knopje. Daar komt de naam van de sieraden dus vandaan.

Bij Corina Rietveld in Rosmalen kun je prachtige Zeeuwse knop sieraden kopen

Als je interesse hebt om mooie sieraden te kopen met een Zeeuws knop ontwerp, dan kun je daarvoor terecht bij Corina Rietveld. Ze is een onafhankelijke kunstenares en edelsmid uit Rosmalen die zich heeft gespecialiseerd in handgemaakte sieraden. Je kunt deze op haar website aanschaffen – en ze worden naar je opgestuurd zonder extra kosten (wanneer je boven de 30 euro bestelt).

Leuk om aan te vertellen is dat al haar sieraden in de Zeeuwse knop collectie gemaakt zijn van zilver. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende ontwerpen. Deze zijn onderverdeeld in:

  • Ring
  • Ketting
  • Oorbellen

Voor iedereen is er wat wils. Het zijn mooie Zeeuwse sieraden die gemaakt zijn met oog voor detail. En het is dit detail wat ervoor zorgt dat alle sieraden zo’n unieke uitstraling hebben. Als je meer informatie wilt over Zeeuwse knop sieraden kopen, dan kun je een kijkje nemen op de website van Corina Rietveld. En mocht je dan nog een vraag hebben – of willen dat zij je adviseert over welk sieraad goed bij jou zal passen, dan kun je daar altijd contact met haar opnemen. De mooiste Zeeuwse knop sieraden vind je bij Corina Rietveld haar atelier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *