Kunst van toen en nu

Gouden Eeuw. We zijn er nog steeds trots op hier in Nederland. Het is een veel terugkerend onderwerp bij de geschiedenislessen op school en met name Amsterdam pronkt met de schatten die van toen zijn overgebleven. Op het gebied van handel, wetenschap en kunst kent het huidige Nederland een bloeiperiode. Het valt zo ongeveer samen met de zeventiende eeuw.

Nog steeds trekt dat wat er toen gebeurde veel toeristen naar Amsterdam. Bij het museumplein vinden we uiteraard het Rijksmuseum met veel werken uit deze tijd. Natuurlijk is de Nachtwacht daar het uitgesproken voorbeeld van. Er zullen maar weinig Nederlanders zijn die nog nooit van de Nachtwacht gehoord hebben. En dat is toch best bijzonder, want kunst interesseert de gemiddelde Nederlander niet veel, zo blijkt uit onderzoek.

In tegenstelling tot wat sommigen mensen denken, had Rembrandt van Rijn het goed en was hij niet arm. Zijn ouders waren niet superrijk, maar zeker rijk genoeg om Rembrandt naar de Latijnse school te sturen. Wel besloot hij op zijn negentiende om zich volledig te gaan richten op het schilderen.

Rembrandt is dan misschien wel het ultieme voorbeeld van een groot schildertalent, maar misschien zonder dat je het weet heb je wel een schildertalent. Daarom is het altijd leuk om eens een schildercursus of workshop te volgen met wat vrienden. Misschien wil het op het begin nog niet echt lukken, maar na verloop van tijd zal je progressie boeken.

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar ‘saai’ schilderijen te maken. Je kunt van alles beschilderen. Je kan ervoor kiezen om je suède schoenen verven. Leer verven is geen enkel probleem en zo maak je van je schoenen een nieuw en vooral uniek kunstwerk. Ook leuk om eens met je vrienden te doen, trouwens. Als je goede verf gebruikt, zal dit er zeker niet vanaf gaan en je schoen echt weer een stuk mooier maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *